Indiansk O-U

Ohoyo-osh Chishba: Nord Amerika. Gudinde for korn og høstens beskytter.


Oke Hede: Nord Amerika. Den onde af de først fødte tvillinger.


Rhpisunt: Haida. Dette var en gudinde som giftede sig med en bjørn med hvem hun fik bjørne unger født med menneske hoveder.


Selu: Cherokee. Hustru til Kanati og skaber af korn. Ved at gnide sig på maven kunne hun lave korn på samme måde som vi andre “laver pølser”. Efter at være blevet beskyldt for at være en heks blev hun dræbt af hendes sønner Enumclaw og Kapoonis.


Taparimarru: Hustru til skaberen Purrunaminari og med ham er hun moder til Sisiri.


Tawiskaron: Irokeserne. Fyren her var bror til Teharonhiawagon og en total modsætning af denne og blev derfor også forbundet med aftenen og natten. Han var en ond ånd og troldmand som lavede adskillige numre der i blandt: stjæle solen, skabe monstre med menneske ansigter, lade en tudse drikke al menneskenes drikkevand m.m. Han gjorde altid sit bedste for at fordærve sin broders gode gerninger hvilket gjorde at det kom til kamp imellem brødrene. Tawiskaron og derved det onde tabte kampen.


Teharonhiawagon: Irokeserne. Dette var en skabergud og tvillingebror til hans modsætning Tawiskaron. Han skænkede sundhed og velstand til menneskene og blev en personifikation på det gode. Han blev forbundet med morgenen og dagen. Hans bror gjorde sit for at ødelægge hans gode gerninger hvilket resulterede i kamp mellem brødrene. Teharonhiawagon og derved det gode sejrede. Navnet menes at betyde “ham som holder himlen i sine 2 hænder”.
Andre navne: Oterongtongnia som betyder lille træ.


Torden Tvillingerne: Cherokee. Torden gudesønner af Kanati og Selu ved navn Enumclaw og Kapoonis. Mens forældrene bor i øst bor sønnerne i vest. Mens den ene skaber torden skaber den anden lyn. Desuden glade for at få hemmeligheder ud af ånder for at skabe ballade/røre.