Indiansk H-N

Haab: Maya. Maya udtryk for et solår.


Havstrambe: Nord Amerika / Inuit. Mysterisk søvæsen som beskrives som en form for havmand.


Ixtab: Maya. Dette var en gudinde for galgen og selvmordere. De som hængte sig kom direkte til hendes paradis. Hendes navn menes at betyde “rebets herskerinde”.


Iya: Sioux Dette er en gud for ondskab og til tider og så set som værende et uhyre. Vidt omkring kommer han og med sig bringer han plager, sygdom og død. Det siges endda at han spiser både mennesker og dyr. Han er desuden bror til Ictinike.


Kac-U-Pacat: Maya Symbolsk krigsgud som typisk blev afbildet med et skjold af ild.


Kabibonokka: Algonkin Denne var en gud for Norden og Nordenvinden. Han var søn af urmoderen Morgengry og var en af hendes firlinger. Hans brødre var: Kabun, Shawano & Wabrun.


Kapoonis: Denne har fået sin egen side.
Link: Kapoonis


Logobola: Nordvest. Raven’s frække bror som elskede at lave små tricks. F.eks. gemte han vandet da Raven var tørstig, skændtes med ham om hvem der var bedst til ramme. En anden gang efterlod han sin broder bange i en utrolig tæt tåge for så senere at gå tilbage og putte tågen i sin hat.


Mama Allpa: Inkaerne. Dette var en jord-, moder- og høstgudinde hos Inkaerne. Hun blev afbildet med mange bryster men ellers vides ikke meget om hende.


Mitnal: Maya. Dette var dødsriget forbeholdt sjælene af de onde. Det var en dunkel og glædesløs verden hvor Hunahau herskede.


Moritama: Nord Amerika. Forårets ånd som man mente jagede vinterens ånd væk.


Nakani: nordlige skove. Onde ånder der huserede skovene i menneskeskikkelser og havde overnaturlige kræfter. De bortførte mennesker for enten at dræbe dem eller holde dem som slaver. De få som nogensinde har undsluppet dem igen, blev ofte sindssyge grundet de traumer de havde været igennem.


Ngurvilu: Syd Amerika. Vandgud som havde skikkelse af en vild kat med en ekstra klo for enden af halen.