Græske Områder

Acheron: Acheron som betyder sorgfloden var sorgens flod der flød trægt afsted i underverdenen. For at komme til Hades måtte de dødes sjæle krydse denne flod i Charon’s færge. Af bifloder havde den Kokytos og Pyrighlegethon.


Delos: Ø som Zeus lovede at han ville gøre landfast med havbunden da den ellers bare flød rundt, hvis bare Leto måtte føde sine tvillinger Apollon og Artemis der. Siden der har øen været et helligt sted og har siden hen fået et Apollon tempel.


Elysion: Elysion var nogle paradisiske enge med evigt forår eller “de saliges øer” som det blev kaldt. Det var beliggende ved det yderste vest ved bredden af Okeanos omgivet af Lethe. Det var opholdssted for de salige som havde opnået udødelighed og stod i modsætning til Tartaros.


Galaxias: Galaxias var mælkevejen som var dannet af Hera’s brystmælk. Det var en himmelsk vej som forbandt jord og himmel og vejen hvor guder, sjæle og udødelige færdes. For at gøre Herakles barnet udødeligt lod Zeus, Hermes lægge det til Hera’s bryst mens hun sov. Forskrækket vågnede hun og rev det fremmede barn væk fra hendes bryst. Hendes mælk sprøjtede ud over himlen og dannede et lysende bånd tværs over den, mælkevejen.


Istmen: Landskab med urskov som bla. Theseus krydsede. Her fandt man både kæmpen Fyrrebøjeren og banditten Skiron.


Kokytos: Kokytos var jammerfloden i underverdenen og betyder da også “den klagende”. Den var en biflod til Styx som mundede ud i Acheron. Kokytos var en af Hades’ 5 floder.


Labyrinthos: Labyrinthos blev bygget af Diadalos efter kong Minos’ ønske. Det var en kæmpe uoverskuelig labyrint som skulle fungere som et fængsel for væsnet Minotauros. Labyrinthos var beliggende i Knossos på Kreta.


Lethe: Dette var en flod i Hades som var de dødes drikkested så de kunne glemme deres liv på jorden. Flodens navn betyder da også “glemsel”.


Neda: Da Rhea havde født Zeus ledte hun efter vand at vaske sig i men fandt intet. Derfor bad hun moderjord om at nedekomme som hun selv lige havde hvorefter hun stødte sin stav mod jorden. Der hvor staven ramte flød vandet pludselig frem og dannede et lille åløb/flod. Rhea navngav det Neda efter den ældste af de nymfer der havde siddet ved hendes barselsseng.


Olympos: Olympos eller Olympus er et bjergmassiv på 2985m. Det er beliggende på grænsen mellem Makedonien og Thessalien og var gudernes bolig og forsamlingsted. Her spiste de deres Ambrasia og drak deres nektar.


Parnassos: Dette er et bjerg med to tinder i Phokis. Det er ca. 2400 m højt og ved dets stejle klippeside ligger Delphi (Apollon’s sæde). Det er også her at Muserne’s hellige kilde Kastilia udspringer. Bjerget ses som et symbol på digtekunsten.

Pierien: Frugtbart landskab på nordsiden af Olympen hvor Muserne var særligt dyrket.


Pyriphlegethon: Dette var en ildflod i underverdenen som betød “den brændende”. Den omstrømmede Tartaros’ uigennemtrængelige tredobbelte mure.