Basilisk

En Basilisk var et stort væsen, der var dels slange, dels hane, og siges at skulle have giftige hugtænder. Selvom den havde en hane’s vinger fløj den nu ikke særlig godt.


Fødslen af et sådan væsen, krævede en 7-årig hane, der når Sirius stod højest på himlen skulle lægge et æg. Dette æg, som var kugleformet og dækket af en tyk membran, skulle så udruges af en tudse. Udrugning tog hele 9 år.


En Basilisk kunne nå en umådelig størrelse og leve mange hundrede år. Da andre slanger frygtede den, blev den kaldt for "slangernes konge".


En Basilisk kunne dræbe på flere forskellige måder. Det kunne den gøre ved dens ånde, der kunne afsvide jorden. Ved at se dens ofre i øjnene, i det dens blik var dødbringende. Det siges at deres ofre simpelthen døde af skræk. Andre af disse væsner brændte alt hvad de kom nær.


Faktisk var der kun en ting en Basilisk frygtede, og det var en galende hane. Begyndte en hane at gale, flygtede Basilisken simpelthen. For at kunne slå dette væsen ihjel måtte man medbringe et spejl og få dem til at møde deres eget blik.